Auto in beslag genomen

Wanneer uw auto door de politie in beslag is genomen, zijn er vaak nog goede mogelijkheden om dit beslag aan te vechten en de auto snel weer terug te krijgen. Het is wel belangrijk dat de juiste stappen worden ondernomen. Een in beslagzaken gespecialiseerde advocaat kan u hierin bijstaan.

Redenen auto in beslag genomen

Er kunnen verschillende redenen bestaan waarom een auto in beslag wordt genomen. Wij zullen de belangrijkste redenen bespreken:

Wie is rechthebbende van de auto

Dat het kenteken van de auto op die datum op naam is gesteld van de klager, brengt op zichzelf nog niet mee dat hiermee de eigendom van [eiser] is gegeven. Hetzelfde geldt voor de tenaamstelling van de verzekering voor de auto. Beide registraties hebben, anders dan bijvoorbeeld registraties in het Kadaster, geen zakenrechtelijke betekenis. De eigendom van een auto kan het beste worden bewezen middels een aankoopbewijs.

Klaagschrift indienen

In veel gevallen lukt het al om de auto terug te krijgen door het indienen van een klaagschrift bij de rechtbank. Het is wel belangrijk dat dit een uitgebreid en goed onderbouwd klaagschrift is want u hebt maar één kans om de auto eerder terug te krijgen. Hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank is niet mogelijk.

Het is ook belangrijk dat u DIRECT actie onderneemt. Een auto mag al na 6 weken worden vervreemd (= verkocht) door de officier van justitie.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden